Händelsen rubriceras som grovt vållande till annans död. Arkivbild.
Händelsen rubriceras som grovt vållande till annans död. Arkivbild.

Pojke död i misstänkt smitningsolycka

En 14-årig pojke i Trollhättan har avlidit efter en misstänkt smitningsolycka. Polisen har under dagen fått en klarar bild av vad som hänt.

ANNONS
|

- Förbipasserande hittade en livlös man liggande på gatan, säger Hans Lippens, presstalesperson i region Väst.

Olyckan inträffade i måndags kväll, vid 22-tiden. Pojken kördes till sjukhus, där han senare avled. Händelsen rubriceras som grovt vållande till annans död.

Polisens bild av hur olyckan har gått till har klarnat under dagen, rapporterar SR P4 Väst.

Förundersökningsledare Sten Melander säger att bilföraren, sedan han kört på tonårspojken, stannade ett 50-tal meter från platsen.

ANNONS

- Han stannar och går ur bilen och kontrollerar skadorna på sin bil. Sedan sätter han sig i bilen och kör därifrån, säger Sten Melander till SR.

- Det tyder på att han inte riktigt varit medveten om vad som hänt.

Ingen misstänkt har ännu gripits.

- Vi har hållit flera vittnesförhör och samlar nu in uppgifter genom dörrknackning i närheten av olycksplatsen, sade Ulla Brehm vid polisens presstjänst till TT under dagen.

Efter olyckan har en rad rykten spridits, som Sten Melander kallar "rent förödande".

- De falska uppgifterna är farliga för utredningen. Vi kan inte få fram riktiga uppgifter om det fortsätter att spridas falska uppgifter. Man sprider uppgifter om att pojkarna ska ha varit förföljda eller att pojken blivit påkörd flera gånger. Inget av det är sant, säger han till SR P4 Väst.

ANNONS
TT
ANNONS