Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Person hittad död i Uddevalla – polis utreder mord

På onsdagsmorgonen hittades en man död i centrala Uddevalla. Polis kan inte utesluta att personen bragts om livet och har startat en mordutredning. Under förmiddagen har polisens kriminaltekniker varit på plats. Anhöriga är underrättade.

Vid halv sju på onsdagsmorgonen hittades en man i 30–40-årsåldern död i anslutning till ett flerfamiljshus i centrala Uddevalla. Den avlidne mannen hittades av en privatperson som larmade polis. Flera polispatruller ryckte ut till platsen och en förundersökning gällande mord har inletts.

– Brott kan inte uteslutas, därför spärras platsen av för en kriminalteknisk undersökning och en förundersökning om mord inleds. Boende i anslutning till den här platsen kommer att förhöras av polis, berättade Anna Göransson, presstalesperson på polisen på onsdagsmorgonen.

Polisen har genomfört en kriminalteknisk undersökning på plats samt hört de boende i området. Dessutom ska en rättsmedicinsk undersökning av kroppen genomföras.

– Det råder oklara omständigheter och vi kan inte utesluta att det rör sig om ett brott eller en olycka, säger Rickard Fremark, lokalpolisområdeschef i Västra Fyrbodal.

Polisens utredningsarbete fortsätter under eftermiddagen och kvällen bland annat med dörrknackning i området. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Polisen efterlyser nu tips och iakttagelser från allmänheten.

– Vi är givetvis intresserade av alla iakttagelser från området mellan tidiga onsdagsnatten och fram till klockan sju på onsdagsmorgonen, berättar Rickard Fremark, och tillägger att de boende inte behöver känna oro på grund av händelsen.

Mannens anhöriga har underrättats.