Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/19

Olyckor och tågstopp när ovädret slog till mot västkusten

På torsdagen återvände vintern till Västsverige när ovädret drog in med snöfall. Tågtrafik har ställts in på grund av vädret och vid 11-tiden körde en bil i diket i höjd med Saltkällan. Olyckan är den andra på E6 i Bohuslän under morgonen.

Under torsdagen drog ett oväder in över Västsverige och SMHI hade utfärdat en klass 2-varning. Hela 15 centimeter snö väntas komma i norra Bohuslän i kombination med starka vindar.

Vädret påverkar tågtrafiken mellan Uddevalla och Strömstad. Samtliga avgångar på sträckan har ställts in på torsdagen.

Janne Åberg jobbar som trafikinformatör på Västtrafik och lotsar resenärer rätt under dagen.

– Det har varit ganska lugnt, en del frustration bland resenärer dock, på grund av vädret blir ersättningsbussarna försenade, säger han.

Strax efter klockan 10.30 körde en bil av E6 och hamnade i diket. Olyckan inträffade i höjd med Saltkällan i Munkedals kommun, i norrgående riktning. Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

Det vara andra olyckan på E6 under torsdagen. På morgonen stängdes vägen av helt i höjd med Skee efter en singelolycka. Larmet inkom till SOS Alarm vid halv sex.

– Det är en personbil som kört in i räcket. Räddningstjänst och polis är vid platsen men ingen ambulans. Vägen är helt avstängd i båda riktningar i väntan på bärgning, sa Lucas Hettmann, teamledare SOS Alarm, initialt.

Vid sju-tiden var räddningstjänsten klara på plats och vägen öppnades återigen för trafik.

Fortsatt blåsigt framåt dagen

Vädret under torsdagsförmiddagen är fortfarande blåsigt, dock blåste det aldrig upp till storm och Uddevallabron behövde inte stängas. Värst är läget i Bohusläns norra delar medan snön börjar övergå till regn i de södra.

– I de norra delarna kan snön hålla i sig till sen eftermiddag innan det övergår till kraftigt regn, säger Ulrika Sievert, meteorolog på SMHI.

Trots regn och plusgrader kommer vädret fortsätta att vara svajigt. Väglaget kommer även hålla sig slaskigt och moddigt under hela dagen men risken för ishalka är liten.

Under eftermiddagen meddelade man från Trafikverket att det trots vädret är lugnt i hela området, utan några större störningar.