Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Nu-sjukvården: Läget stabilt just nu

Antalet patienter som vårdas för covid-19 på regionens sjukhus fortsätter ligga på en förhållandevis jämn nivå. Inom Nu-sjukvården är trenden densamma.

Antalet personer som vårdas på sjukhus för covid-19 inom Nu-sjukvården har legat på en jämn nivå sedan förra veckan. Det visar tisdagens siffror. Enligt uppgifterna vårdas just nu 39 patienter inom Nu-sjukvården varav två av dessa får intensivvård.

– Vi har ett stabilt läge just nu. Vi har legat på ungefär samma nivå under en längre tid, säger Niklas Claesson, Nu-sjukvårdens kommunikationschef.

Ser man till samtliga sjukhus i regionen så vårdas totalt 233 coronapatienter, 48 av dessa på intensivvårdsavdelningar.

Högsäsongen närmar sig

Juli är den månaden då Nu-sjukvården tar emot flest personer på akuten. Detta eftersom många befinner sig i området under sommaren. Niklas Claesson ser dock ingen anledning till oro just nu.

– Det ska nog gå bra om alla sköter sig och fortsätter följa de restriktioner som finns.

Däremot menar han att det kan ställa till problem om folk frångår att följa restriktionerna.

– Vi går snart in i det vi kallar för sommarläge. Många av våra arbetare tar då en välförtjänt semester. Om folk slutar att följa restriktionerna och börjar umgås i för stora grupper eller med personer i riskgrupp så skulle det kunna leda till en ny topp. Och då kan det såklart bli bekymmersamt, säger Niklas Claesson.

Den 16 juni kl. 10:00 fanns det totalt 233 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 48 på intensivvårdsavdelning (Iva), på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

Nu-sjukvården: 39 personer varav 2 på Iva.

Sahlgrenska universitetssjukhuset: 119 personer varav 29 på Iva.

Sjukhusen i Väster: 11 personer varav 2 på Iva.

Skaraborgs sjukhus: 33 personer varav 9 på Iva.

Källa: VGR Data och analys