Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Det norska paret sågs senast vid Väderöarna i Tanum. Bild: Karl af Geijerstam
Det norska paret sågs senast vid Väderöarna i Tanum. Bild: Karl af Geijerstam

Norskt par försvunnet i Bohuslän

Ett norskt par har anmälts försvunna vid Väderöarna i Tanum av anhöriga. Polisen i Strömstad efterlyser nu tips från allmänheten.

Ett par från Norge som semestrat längs med den svenska kusten har anmälts försvunna av anhöriga.

De anhöriga hörde från paret senast tisdagen 23 juli vid 15-tiden och valde under torsdagen att anmäla dem som försvunna till Polisen i Strömstad.

– Det senaste vi vet är att de befann sig vid Väderöarna och anhöriga är oroliga att något har hänt, säger Johan Hilding, polisens gruppchef i Strömstad.

Paret åker i en motorbåt ett vitt skrov och ett grått kapell. Båten har ett norskt registreringsnummer.

– Vi vet inte om paret har fått slut på bensin och att telefonerna har laddat ur men vi måste försäkra oss om att en olycka inte har skett, säger han.

Han förklarar att det är ovanligt att ett par försvinner spårlöst på havet och att han förstår att de anhöriga har blivit oroliga. Nu hoppas de att de kan komma i kontakt med paret så snart som möjligt.

– Vi har lagt ut det på sociala medier för att upplysa allmänheten och vi har meddelat både polisens ledningscentral och kustbevakningens ledningscentral, säger han.

Nu uppmanar han allmänheten kolla efter båten eller det norska paret. Ser du något ska du kontakta Polisen Västra Fyrbodal, Strömstad.