Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norskt fartyg gick till botten

Fem besättningsmedlemmar fick räddas med helikopter när ett norskt lastfartyg fick slagsida väster om Kullen i nordvästra Skåne. Under natten sjönk fartyget, rapporterar TT.

Larmet från fartyget, som är norskflaggat, kom strax före klockan 21 på torsdagskvällen. Fem personer befann sig ombord. Vid 22.30 hade helikoptern plockat upp samtliga och var på väg med dem till Sverige för vård, skriver TT.

– Helikoptern plockade upp två från fartyget och tre från en livflotte. Så det har gått precis som det ska, sa Fredrik Strömbäck, kommunikatör på Sjöfartsverket, till TT vid 22-tiden.

En dansk och två svenska helikoptrar ska ha deltagit i räddningsaktionen. De inblandade klarade sig utan allvarliga skador.

Vid klockan 01.30 sjönk fartyget och det ligger nu på cirka 25 meters djup på danskt vatten. Fartyget var lastat med förorenad jord och var på väg från Köpenhamn till Randers på Jylland, skriver TT.

Hittills finns det inga indikationer på att fartyget läcker. Den troliga förklaringen till slagsidan är att lasten har vält eller flyttat på sig, skriver TT.