Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Rättegången i Uddevalla tingsrätt hålls bakom stängda dörrar.
Rättegången i Uddevalla tingsrätt hålls bakom stängda dörrar.

Näringslivsprofil inför rätta för barnvåldtäkt

Flickan var bara 13 år när mannen i 40-årsåldern ska ha förgripit sig på henne. Under onsdagen inleddes rättegången mot en näringslivsprofil i Bohuslän som misstänks för våldtäkt mot barn.

Skäggig, iklädd skjorta och pullover kom den våldtäktsmisstänkte företagsprofilen in i rättegångssalen i Uddevalla tingsrätt, i följe med sin advokat och två häktesvakter. Mannen har suttit häktad med restriktioner sedan i somras.

Under onsdagen inleddes rättegången mot mannen, där åklagaren yrkade att mannen döms för våldtäkt mot barn

– Nn har genomfört samlag samt annan sexuell handling, som med hänsyn till kränkningens allvar varit jämförlig med samlag, med målsäganden, som var 13 år, sa åklagare Katarina Olsson.

Kräver skadestånd

Den misstänkte ska under delar av samlaget hållit fast flickan, berättar åklagaren vidare. Våldtäkten ska ha ägt rum på en camping i Bohuslän under natten till den 18 juli. Näringslivsprofilen greps tidigt på morgonen efter.

LÄS MER: Näringslivsprofil misstänks ha våldtagit flicka på bohuslänsk camping

Flickan representerades i rätten av sitt målsägandebiträde, som biföll åklagarens talan mot mannen och yrkade till domstolen att näringslivsprofilen ska betala 125 000 i skadestånd till flickan.

Förnekar

Den misstänkte bemötte genom sin försvarsadvokat Leif Björklund åklagarens anklagelse.

– Han förnekar gärningen. Han vidgår att han kände till målsägandes ålder och att han fanns på plats vid tidpunkten, sa advokaten.

Under den första rättegångsdagen tar tingsrätten del av de barnförhör som hållits med flickan och som har spelats in. Dessutom hålls förhör med näringslivsprofilen. Rättegången fortsätter under torsdagen och då kommer vittnesförhör att hållas. Rättegången hålls bakom stängda dörrar.