Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Näringslivsprofil döms till fängelse efter barnvåldtäkt

Två och ett halvt års fängelse blir straffet för den näringslivsprofil i Bohuslän som enligt tingsrätten våldtagit en 13-årig flicka.

Våldtäkten ägde rum på en camping i Bohuslän i somras. I sin husvagn ska näringslivsprofilen ha haft oralsex och samlag med flickan, som då var 13 år gammal. Under en del av samlaget ska mannen, som är i 40-årsåldern ha hållit fast flickans armar.

LÄS MER: Man åtalas för våldtäkt mot barn

Flickan har berättat i förhör att hon erbjöds sommarjobb av näringslivsprofilen, som hon kände sedan många år och såg som en fadersgestalt. De sov i olika sängar, och på natten vaknade hon och såg mannen surfa på porrsidor med sin mobil och onanera och hon tyckte att det kändes olustigt.

"Vi har haft intim kontakt"

Hon somnade dock om men vaknade igen av att mannen förgrep sig på henne. Hon berättade att det gjorde ont och att hon inte vågade göra någonting. Direkt efteråt lämnade hon husvagnen och ringde till anhöriga som larmade polis.

Polis grep näringslivsprofilen tidigt samma morgon. De frågade då om han visste varför de var där.

"Det beror säkert på målsäganden, vi har haft intim kontakt, du vet vad jag menar", ska näringslivsprofilen då ha svarat enligt polisen.

Han häktades och har suttit frihetsberövad sedan dess. Under rättegången förnekade mannen att han förgripit sig på flickan. Tvärtom påstod han att det var flickan som försökt förföra honom. Han hade dock sagt nej, sa han. Han medgav dock att han onanerat och använt ett papper. Detta papper skulle sedan flickan ha torkat sig med, vilket var förklaringen till varför hans sädesvätska hittats på flickan.

Fängelse i två och ett halvt år

Han menade att flickan ljugit om att han våldtagit henne för att hon uppmanats av detta av en släkting, och för att få skadestånd. Men det är en förklaring som Uddevalla tingsrätt anser är så orimlig att den helt kan bortses ifrån.

I stället tycker tingsrätten att flickan lämnat en trovärdig berättelse som stöds av annan bevisning och domstolen finner näringslivsprofilen skyldig till våldtäkt mot barn. Till fängelse i två år och sex månader, och till att betala 125 000 kronor i skadestånd till flickan.

När rättegången avslutades för en vecka sedan beslutade Uddevalla tingsrätt att mannen skulle förbli häktad i väntan på dom. Nu meddelar domstolen att han också ska stanna kvar i häkte till dess att domen mot honom vinner laga kraft.

LÄS MER: Näringslivsprofil inför rätta för barnvåldtäkt