Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Niklas Claesson, kommunikationschef på NU-sjukvården. Bild: Stefan Bennhage

Näl bygger om operationssalar

Efter en omfattande vattenskada har Näl valt att stänga tre operationssalar fram till våren. Det kan bli aktuellt att viss verksamhet tillfälligt flyttas till Uddevalla sjukhus.

Det var helgen den 22 och 23 augusti som personal märkte att det blev väldigt fuktigt på väggarna i några av operationssalarna på Näl.

– Det har varit ett återkommande byggnadstekniska problem med fukt i dessa operationssalar så tillsammans med fastighetsägarna Västfastigheter valde vi att göra en total ombyggnad och bygga nytt i befintliga lokaler, säger Niklas Claesson, kommunikationschef på NU-sjukvården.

Klart till våren

Arbetet väntas bli klart först någon gång till våren.

Den senaste vattenläckan beror på att kondensvatten från ett ventilationsaggregat inte rann undan på våningen ovanför salarna.

Tre operationssalar på Näl byggs om totalt och öppnar först till våren. Bild: Stefan Bennhage
Tre operationssalar på Näl byggs om totalt och öppnar först till våren. Bild: Stefan Bennhage

– Vattnet läckte ut på golvet på våningen ovanför och sedan ned utefter väggarna. Det har varit problem med fukt och även mögel i salarna tidigare, säger Niklas Claesson.

Eftersom det är extra långa köer till operationer nu på grund av coronapandemin, kommer det bli en del omplaneringar av verksamheten framöver.

Operationer i Uddevalla

Att ordinarie verksamhet inte kommit igång som normalt ännu beror också på att semesterschemat ligger senare i år än ett normalt år.

Niklas Claesson tror inte att de stängda salarna ska påverka operationsköerna.

– Detta är en korridor med tre salar som stängt, men vi har ytterligare åtta, nio operationssalar på Näl men även operationer i Uddevalla kan bli aktuellt fram till våren.