Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Partisekreterare Amanda Lind välkomnar att Pernilla Stålhammar, MP:s utrikespolitiska talesperson tar avstånd från uttalanden hon gjort om andra i partiet. Arkivbild.

MP:s utrikestalesperson gör avbön

Miljöpartiets utrikespolitiska talesperson Pernilla Stålhammar tar avstånd från uppmärksammade påståenden om MP-företrädare som hon gjort på Facebook.

"Jag inser att jag för två veckor sedan i ett inlägg på Facebook påstod saker om partiföreträdare som jag inte hade grund för att påstå. Det var olyckligt och ogenomtänkt. Jag tar avstånd från de påståendena", skriver Stålhammar i en kommentar till TT.

I inlägget anklagade hon personer i partiet för att "dreva" mot henne, bland annat i partiets provval till riksdagslistan. Hon anklagade dem också för att ha otillbörliga kontakter med "en viss utländsk nation". Det borde vara en nationell säkerhetsfråga och betraktas som ett säkerhetshot, enligt henne.

Partiledningen har kommit fram till att det inte finns någon grund för hennes uppgifter. På onsdagen sade partisekreteraren Amanda Lind att ledningen har talat om för henne att det inte är lämpligt att lägga ut spekulationer på sociala medier.

Amanda Lind välkomnar Stålhammars avbön.

"Pernilla Stålhammar konstaterar att hennes uttalanden var ogenomtänkta och det är bra att hon medger att hon inte hade grund för de svepande anklagelser mot partiföreträdare hon framförde i sitt Facebookinlägg", skriver Lind i en kort kommentar.

Hon säger dock inget om partiet har fortsatt förtroende för Stålhammar som talesperson i utrikes- och säkerhetspolitik. Stålhammar ersatte Valter Mutt på posten i juni förra året. Mutt petades för att han hade röstat mot regeringens linje om värdlandsavtal med Nato.