Den man i 50-årsåldern som misstänks ha skjutit en kvinna till döds i julhelgen ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning. Arkivbild
Den man i 50-årsåldern som misstänks ha skjutit en kvinna till döds i julhelgen ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning. Arkivbild Bild: Naina Helén Jåma/TT

Mordmisstänkt ska psykundersökas

ANNONS

Den man i 50-årsåldern som misstänks ha skjutit ihjäl en kvinna i julhelgen ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning, rapporterar P4 Halland. Mannen ska också ha planerat ett annat mord, planer han aldrig hann sätta i verket.

Resultatet av en så kallad liten rättspsykiatrisk undersökning visar att mannen vid tiden för mordet kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning.

Kvinnan slog larm till polisen på juldagskvällen om att hon blivit hotad av en man, men poliserna som besökte henne upprättade aldrig någon anmälan. Senare samma kväll sköts hon ihjäl av mannen, som själv ringde till polisen och berättade vad han gjort.

ANNONS

Parallellt med mordutredningen har därför en förundersökning om tjänstefel inletts kring polisens agerande timmarna före mordet.

ANNONS