Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mobilkran i brand – trafiken på E6 leds om

En mobilkran brann under måndagskvällen på E6, söder om Ljungskile. Polisen har spärrat av platsen och trafiken kommer tillfälligt att ledas om från Lyckornamotet.

Räddningstjänsten larmades vid 19.30- tiden om en brinnande mobilkran på E6:an strax söder om Ljungskile.

Branden var fullt utvecklad och flera enheter från tre olika stationer larmades till platsen.

Vägen stängdes av i båda riktningar medens släckningsarbetet pågick vilket en timme senare hade skapat långa köer kring olycksplatsen.

Även polis larmades till platsen som enligt räddningstjänsten har spärrat av platsen runt kranbilen.

Vad som orsakade branden är ännu oklart men enligt Fredrik Meurk, inre befäl på räddningstjänsten, så var branden släckt strax efter klockan 21.00.

– Det har läckt hydralolja från lastbilen så det kommer att behövas sanering. Trafikverket är även på väg med TMA-bilar som kommer att dirigera om trafiken, säger han.

Trafiken kommer att ledas om från Lyckornamotet och via gamla E6.

Kranbilen som väger omkring 79 ton kommer att behöva bogseras bort från platsen. När trafiken kan rulla på som vanligt på E6:an igen, är ännu oklart.

Enligt räddningstjänsten fanns det ingen risk för att branden skulle sprida sig till några närstående bilar.

Brandmännen räknar med att vara kvar på plats till omkring klockan 22.00 och lämnar därefter över ärendet till polis och Trafikverket.

Polisen räknar med att vara kvar på platsen under de närmaste timmarna.

– Bärgningsarbetet kommer ta flera timmar i och med att fordonet är så pass tungt att transportera. Men trafiken leds om och lastbilsföraren ska ha blivit körd av en privatperson till Kungälvs sjukhus för en kontroll, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Texten uppdateras.