Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

172:ans pub och restaurang i Färgelanda blev på onsdagskvällen rånad. Godset hittades i den bil som körde av vägen lite senare på kvällen utanför Frändefors, där en person omkom. Bild: Ingvar Spetsmark

Misstänkta vägkrogstjuvar i dödskrasch

På onsdagskvällen inträffade en dödsolycka strax utanför Frändefors. I bilen hittades gods från en vägkrog i Färgelanda som strax innan olyckan utsattes för stöld. – Vi har den här kopplingen mellan stölden och och olyckan, som vi konstaterat och jobbar utifrån, säger Stefan Gustafsson, presstalesman på polisen Region Väst.

Det var vid 22.15-tiden på onsdagen som larmet kom om en trafikolycka på väg 173 mellan E45 och Ödeborg. Föraren hade av ännu oklar anledning kört av vägen, kraschat och voltat in i en stolpe eller ett träd och hamnat i diket. I bilen befann sig en man och en kvinna i 25-30-årsåldern.

– Mannen avled på platsen och kvinnan fördes med ambulanshelikopter till Näl. Hennes tillstånd var allvarligt, men inte livshotande, säger Sten Melander, stationsbefäl vid Trollhättepolisen, till TTELA på torsdagsmorgonen.

Den avlidne och den skadade är hemmahörande i Uddevalla-trakten. Anhöriga är underrättade.
– Det är en rak och bred väg, så det är för oss ännu oklart varför olyckan kunde hända.

I bilen hittades gods, en tv och alkohol, från en vägkrog som utsattes för stöld strax innan klockan 22 i Färgelanda. Ägaren ska ha blivit hotad med kniv och den kraschade bilen ska ha varit synlig där.
Kvinnan är ännu inte hörd och hennes skadeläge var fortsatt osäkert under torsdagen.

En förundersökning gällande stöld och olaga hot är inledd av polisen, men ingen teknisk undersökning på krogen är gjord ännu.
– Vi avvaktar lite med den av förklarliga skäl, eftersom det parallellt handlar om en dödsolycka. Initialt rubricerades det som rån, men att det nu gäller stöld och olaga hot beror på hur momenten i händelsen sammanfaller, säger Anders Ragnesten, utredningschef polisen i Uddevalla.

Den delen som gäller dödsolyckan har överlämnats till Trafikpolisen i Vänersborg och enligt utredaren Thord Persson kommer en platsundersökning göras med Trafikverket, förmodligen i dag.
– Bilen har tagits i beslag och ska undersökas och den avlidne ska obduceras. Vi har nog inga svar förrän i början på nästa vecka, säger Thord Persson.

Läs även: Svår olycka söder om Frändefors