Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jakob Simonson

Misstänkt tjuv tog med sig en hårtrimmer

En man är misstänkt för att novembermånad ha ägnat sig åt en rad brott. Bland annat har han åtalats för att ha stulit en hårtrimmer från en livsmedels­butik.

Mannen, som är i 50-årsåldern, är misstänkt för ha kört bil efter att ha använt sig av narkotika, före eller under färden, i Bottna, som ligger i Tanums kommun – han åtalas därmed för ringa narkotikabrott och rattfylleri på samma gång. Det rör sig om preparaten alprazolam och amfetamin, men man har också analyserat fram spår av cannabis i hans blod.

Enligt åtalat saknar dessutom den misstänkte körkort, varför man också åtalar honom misstänkt för olovlig körning. Den sistnämnda gärningen anser åklagaren också bör rubriceras av den grövre graden då mannen tidigare dömts för olovlig körning.

Dagarna efteråt ska en stöld av bland annat hårtrimmer ägt rum i en butik i centrala Tanumshede. Åklagaren finner stöd för att det ska röra sig om samma gärningsperson som vid tidigare nämnda brott, och misstänker och åtalar således mannen för stöld.

Mannen erkänner samtliga brott.