Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Ronny B Nilsson
Bild: Ronny B Nilsson

Misstänks ha stulit död mans värdesaker

En man i 50-årsåldern åtalas för att bland annat ha stulit saker ur en husvagn i Fjällbacka – och att ha stulit från en man som just avlidit i sin bil i Uddevallatrakten.

Mannen åtalas vid Uddevalla tingsrätt för en rad brott. I augusti 2018 misstänks han för att, tillsammans med en kumpan, vid en bensinmack i Uddevallatrakten ha stulit bland annat en klocka, mobiltelefon och bankkort från en man som just avlidit i sin bil. Detta betecknar åklagaren som grov stöld.

Mannen erkänner att han varit på platsen och att han tagit telefonen från den döda mannen, men nekar till brott. Åklagaren åberopar en övervakningsfilm från macken. Det stulna godset hittades dessutom hemma hos 50-åringens kumpan - med bådas fingeravtryck på.

Mannen åtalas även för att i februari 2019 ha brutit sig in i en husvagn i Fjällbacka, genom att skära sönder förtältet och bryta upp dörren. Där misstänks han ha stulit en skruvdragare och ett kort till en digitalbox. Mannen säger sig inte minnas händelsen – men polisen har funnit dna-spår som binder honom till platsen.

Han ska också enligt åtalet ha stulit bland annat knivar, kompass och annan fartygsutrustning vid ett företag i Lysekils kommun i juli 2018. Även i detta fall säger han sig inte minnas händelsen.