Man gripen för utpressning

En man i 20-årsåldern greps vid midnatt för att ha tvingat till sig pengar från en annan person i Uddevalla.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Mannen hade tvingat den andra personen att föra över pengar under hot om våld. Efter att brottet fullbordats larmades polisen till platsen som kunde gripa mannen som är i 20-årsåldern. Mannen ska förhöras misstänkt för utpressning.

– Än så länge är det väldigt färskt och jag vill inte gå in på närmare detaljer. Vi får se vad åklagaren säger om ärendet och om det blir något anhållande. Han är än så länge gripen, säger Per Sillén, jourförundersökningsledare vid polisen i Fyrbodal.

På söndagsmorgonen uppgav polisen att mannen var anhållen samt att man planerade för att hålla förhör under dagen, vilket gjordes.

ANNONS

– Det har hållits förhör med honom och han är fortsatt anhållen över natten i alla fall, säger Viktor Sparre, jourhavande förundersökningsledare på polisen, under söndagskvällen.

Utredningen kommer att fortgå under måndagen.

ANNONS