Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge har polisanmält att mörkhyade barn kryssats över på informationslappar. Arkivbild.
Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge har polisanmält att mörkhyade barn kryssats över på informationslappar. Arkivbild. Bild: Helena Landstedt/TT

Mörkhyade barn överkryssade – sjukhus anmäler

ANNONS

Lappar med bilder på mörkhyade barn har upprepade gånger vandaliserats på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge söder om Stockholm. Nu har sjukhuset polisanmält händelserna, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Informationslapparna har satts upp på olika platser för att visa vägen till lekterapin. På lapparna har barn med mörk hud flera gånger kryssats över med svart tuschpenna.

– Personal har gång på gång plockat ner de överkryssade lapparna, sedan satt upp nya igen, säger Henrik Kennedy, kommunikationsdirektör på Karolinska universitetssjukhuset, till SVT.

Sjukhusdirektören Björn Zoéga skriver på sjukhusets hemsida att man inte sätter så stort hopp till att någon skyldig ska åka fast, men att polisanmälan är en tydlig markering.

ANNONS
ANNONS