Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En mördad man har hittats i ett dike i Hjällbo i Göteborg. Arkivbild.

Mördad man hittad i dike i Göteborg

En död man har hittats i stadsdelen Hjällbo i nordöstra Göteborg. Kroppen hittades i ett dike och polisen utreder händelsen som mord.

En förbipasserande kvinna såg kroppen och larmade polisen vid tiotiden på lördagen. Först var det oklart om det var en man eller kvinna som var död.

- Nu vet vi att offret är en man, men det är okänt vem han är och hur gammal han är. Vår arbetshypotes är att han har dödats det senaste dygnet och att han har blivit utsatt för kraftigt våld, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, till TT.

Det går däremot inte att avgöra om mannen dödats på fyndplatsen eller om kroppen har flyttats. Polisen har inte någon misstänkt gärningsman och uppmanar allmänheten att höra av sig om saknade personer.

- Vi är intresserade av att komma i kontakt med anhöriga till den här mannen. Om någon saknar sin man, sin bror, sin son eller sin kompis får de gärna höra av sig till oss. Eftersom vi tror att brottet kan ha skett nyligen så kan det vara någon som nyss saknas. Det kan ju vara någon som gick ut på krogen i går och som inte kommit hem, säger Thomas Fuxborg.

Polisen kollar dessutom den döde mannen mot anmälningar om försvunna personer. Det kommer dagligen in tre till åtta anmälningar om försvunna personer i Göteborgsområdet, enligt Thomas Fuxborg.