Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Jag är tacksam att så många vaccinatörer ställde upp och vaccinerade på en lördag", säger VG-regionens vaccinationssamordnare Kristine Rygge. Bild: Paul Wennerholm

Många i regionen valde att vaccinera sig i lördags

I lördags gjorde VG-regionen en storsatsning med 149 öppna vaccinationsplatser, för att få fler att vaccinera sig mot covid-19. Bland annat vaccinerade man på Strömstad Gymnasium. Statistiken som kommit in visar att många valde att komma och vaccinera sig i lördags.

En enkät som genomförs med vaccinatörerna som deltog har hittills samlat in uppskattningar från 100 av de 149 vaccinationsplatserna. Sammanställningen hittills visar att över 30 000 personer vaccinerade sig i regionen i lördags.

– Jag är tacksam att så många vaccinatörer ställde upp och vaccinerade på en lördag. De gör ett otroligt jobb som sänder en viktig signal – vi var synliga och tillgängliga. Nu fortsätter vi med såväl breda som riktade insatser framöver, säger VG-regionens vaccinationssamordnare Kristine Rygge i ett pressmeddelande.

Vaccinationsdagen var en satsning från VG-regionen med drop-in på 149 platser. Såväl dos ett, två och tre gavs till dem som ville passa på.

– Vi ville göra det enkelt med ett stort drop-in-erbjudande och lördagsöppet, säger Kristine Rygge i pressmeddelandet.

Den fullständiga statistiken över hur många doser som gavs under lördagen kommer nästa vecka när alla doser blivit registrerade i det nationella vaccinationsregistret. Först då kan det fastställas hur många som fick dos 1, 2 respektive 3 samt hur många som vaccinerade sig vid respektive vårdcentral och i varje kommun.

– Vaccinationen är det bästa skyddet du kan få mot att drabbas av covid-19. Till dig som inte hade möjlighet att komma i lördags vill jag säga: det är absolut inte försent. Vi har mycket god kapacitet och många lediga tider, säger Kristine Rygge.

LÄS MER: Vårdcentralerna vaccinerar tillsammans på lördag