Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Många drabbade av strömavbrott i Bohuslän

På tisdagskvällen drabbades Tanum av strömavbrott. Senare under kvällen blev även Strömstad utan el. Fortfarande på onsdagen var flera hundra elkunder utan el.

Enligt ellevarantören Ellevio slutade strömmen att fungera strax före 20-tiden på tisdagskvällen, på grund av stormen Alfrida. Under kvällen och natten har man arbetat med att lösa problemen. Då var det 455 abonnenter i Tanum som berördes av elavbrottet.

Vid 21.20-tiden uppstod ytterligare ett elavbrott, denna gång i Strömstad, där 312 kunder ska ha varit drabbade. En stund senare blev ytterligare abonnenter i Tanum strömlösa. Klockan 22.15 var totalt 708 utan ström i Tanum.

LÄS MER: Tusentals utan ström i Västsverige

Under sena kvällen kom och gick strömmen och vid 23.20 fick de 455 kunder som först blev strömlösa i Tanum tillbaka strömmen uppgav Ellevio. Avbrottet orsakades av fel i teknisk utrustning.

Men då var fortfarande drygt 300 elkunder i Strömstad och ytterligare cirka 250 elkunder i Tanum strömlösa. Och efter midnatt inträffade ytterligare strömavbrott i Strömstad som drabbade 274 elkunder. Men det tog inte slut där.

Vid femtiden på onsdagsmorgonen informerade Ellevio att man hade tre pågående strömavbrott i Munkedal, Tanum och Strömstad, med runt 470 drabbade elkunder.

Strax före åtta informerar Ellevio att 181 av de drabbade kunderna i Tanum har fått tillbaka sin el.

Läs mer: Stormen Alfrida ger stora trafikproblem

[Texten uppdateras]