Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Golfbanan blev hästgård
Backome Bild: Ola Folkesson
Golfbanan blev hästgård Backome Bild: Ola Folkesson

Liga slår till mot hästgårdar i Västsverige

Sadeltjuvar härjar i Västsverige. Tjuvarna har varit på ovälkommet besök i minst fem stall på bara några dagar.

Hästsadlar till ett värde på över 100 000 kronor har försvunnit från flera gårdar i Fyrbodal. Enligt polisen vet tjuvarna att sadlarna har väldigt högt värde. Det skriver GT.

Natten till tisdag i förra veckan upptäckte en man utanför Vänersborg att sadelkammaren på gården var uppbruten och att det saknades sex sadlar till ett värde av över hundra tusen kronor.

Drygt en kilometer bort bor en vän till familjen – som också fick besök av sadeltjuvarna. De lyckades då inte ta sig in i sadelkammaren, men i hästtransporten låg en sadel och ett träns som de tog med sig. Tjuvarna kom den gången undan med saker till ett värde av cirka 45 000 kronor, rapporterar GT.

Familjen har dock bilder i övervakningskameran, som de skickat till polisen.

Natten därefter, förra onsdagen, hade en hästgård i Brålanda inbrott. Kvinnan som bor på gården med sin man kom ut på morgonen och upptäckte att någon försökt bryta sig in genom stalldörren, men misslyckats. I stället hade de tagit sig in i mannens firmabil, och tagit med sig verktyg.

Enligt polisen har fem ärenden om inbrott i stall rapporterats i Fyrbodal den senaste tiden, skriver GT.

– Vi vet att hästsadlar har ett väldigt högt värde och det händer stölder då och då, säger Jenny Helmbro, förundersökningsledare vid polisen, till kvällstidningen, och tillägger:

– Vi behöver allmänhetens ögon.