Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Lastbilsolycka stoppade trafiken i flera timmar

En lastbil körde in i mitträcket på E6:an under torsdagsmorgonen vilket orsakade störningar i trafiken i bägge riktningar kring Rabbaldshede under hela dagen.

Det var strax efter klockan 07.00 som en lastbil var inblandad i en singelolycka på E6 strax norr om Rabbalshede.

Olyckan inträffade i södergående riktning och inledningsvis stängdes vägen av i bägge riktningar.

– Det handlar om en lastbil som har kört in i mitträcket. Föraren är oskadd men det har blivit läckage av diesel. Vägen är helt avstängd i södergående och ett körfält är avstängt i norrgående, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Vid 11.30-tiden var vägen fortsatt avstängd i södergående riktning och enligt SOS Alarm var räddningstjänsten kvar med fem fordon och arbetade vid platsen. Det var även fortsatt begränsad trafik i norrgående riktning som rullade långsamt.

Problemen fortsatte under eftermiddagen

Strax före klockan två var vägen fortfarande avstängd och Trafikverket hade precis lyckats få tömt vägarna på trafikanter som suttit fast i flera timmar.

– Det har varit ett stort arbete med att leda om trafiken och fått vänt att flera har fått köra i motsatt riktning, säger Eva Rhenström, Trafikverkets presstjänst.

Strax efter klockan 16.00, drygt nio timmar efter olyckan inträffade, hade vägen enligt Trafikverket åter full framkomlighet.