Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lastbil och personbil i krock på E6

En personbil hamnade i diket efter en krock med en lastbil på E6 norr om Tanumshede. En person fördes med ambulans från olycksplatsen och vägen var avstängd i drygt en timmes tid.

Strax innan halv sex på torsdagseftermiddagen krockade en lastbil och en personbil på E6 norr om Ryamotet i Tanums kommun. Enligt SOS var två personer inblandade i olyckan som färdades en i vardera fordon.

– Bilen har hamnat i diket. Första enheterna, både ambulans och räddningstjänst, har kommit till platsen, men de har inte återrapporterat ännu, sa Jonathan Jansson på SOS alarm strax efter larmet.

En person fördes med ambulans från olycksplatsen.

– Det finns inga uppgifter om skadeläget. Men det är ingen mer ambulans dragen till platsen, så det är bara en person som förts därifrån, säger Jonathan Jansson.

Personbilen hamnade i diket och lastbilen stod illa till på vägbanan. Enligt SOS alarm var det mycket skräp på vägbanan.

– Trafik i södergående riktning leds om via gamla E6, och det gör räddningstjänsten i höjd med Knämmotet, sa Therese Marklund, trafikledare på Trafikverket.

Initialt var trafiken avstängd i bägge riktningar, men vid 18-tiden öppnades det norrgående körfältet upp. I södergående riktning, där fordonen krockade, var det fortsatt avstängt.

– Prognosen är väldigt osäker. De har beställt bärgare, så det beror på när den kommer, sa Therese Marklund.

Drygt en halvtimme senare hade skräpet röjts undan från vägen som åter hade full framkomlighet.

Skadeläget för personen som lämnade olycksplatsen i ambulans är ännu okänt.