Läkare drar tillbaka sina uppsägningar

Fyra läkare sade upp sig i protest på hematologen på Näl. Nu-sjukvårdens beslut om att satsa på en ny avdelning innebär att läkarna drar tillbaka sina uppsägningar.

ANNONS

Det var en oro över bristande patientsäkerhet inom Nu-sjukvården som gjorde att de fyra läkarna sade upp sig.

De fyra läkarna har nu enligt Sveriges Radio P4 Väst dragit tillbaka sina uppsägningar.

– Det som inte hänt på tre år har nu hänt på tre månader, säger Mats Hardling till radion.

Han är överläkare på hematologiavdelningen och en av de som sade upp sig i januari.

21 nya vårdplatser på Näl

NU-sjukvårdens styrelse meddelade den 5 maj att beslut klubbats om att ge NU-sjukvården i uppdrag att tillsammans med Västfastigheter starta arbetet med renovering och ombyggnation av vårdavdelning för hematologi och infektion.

ANNONS

Beslutet innebär en vårdavdelning på Näl, bestående av 21 vårdplatser med bland annat fyra enkelrums slussrum, nio enkelrum och fyra dubbelrum.

Byggstart blir till våren nästa år. Det arbetas också för att se om det är möjligt att ytterligare tidigarelägga byggstarten.

Positiva hematologiläkare

Beskedet har mottagits mycket positivt av Nu-sjukvårdens hematologiläkare, som tidigare signalerat att de känner sig oroliga för hematologivården.

– Jag är glad att vi tillsammans hittat en lösning. Vi har hela tiden varit överens om att målet är att hitta en snabb lösning för att få till en fungerande hematologiavdelning. Nu har vi tagit ett viktigt steg för att det ska bli verklighet, säger Björn Järbur, sjukhusdirektör i Nu-sjukvården i ett pressmeddelande.

Även överläkare på hematologen Johanna Abelsson är nöjd:

– Det känns jättebra att nu kunna meddela att de fyra läkare som sagt upp sig på hematologen till följd av oro för bristande patientsäkerhet i våra lokaler nu valt att ta tillbaka sina uppsägningar.

På hematologimottagningen utreds och behandlas blodsjukdomar, exempelvis blodcancer.

LÄS MER:Ställningskrig om canceravdelning på Näl: ”Vi kommer inte nöja oss”

LÄS MER:Cancerpatient rasar mot sjukhusledningen: ”En katastrof”

ANNONS