Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ladugård totalförstörd i brand

En ladugård på Lökholmen brann under måndagsmorgonen ner till grunden. Sju enheter från räddningstjänsten var på plats för att bekämpa elden. Branden startade troligtvis i en intillstående husvagn – nu misstänker polisen brott.

Det var strax innan klockan åtta på måndagsmorgonen som SOS Alarm fick larm om en brand på Lökholmen strax norr om Strömstad. Ladugården var helt övertänd och har nu totalförstörts i branden.

– Det ska inte vara några djur i den och inga människor uppges vara skadade, säger Jonathan Jansson, teamledare på SOS Alarm.

Nära camping

Den brandhärjade ladugården ligger i närheten av Lökholmens camping och det fanns initialt risk att elden skulle kunna sprida sig till intillstående husvagnar och byggnader. Men räddningstjänsten var på plats med sju enheter och de fick snart kontroll över eldsvådorna. Inte förrän vid 16-tiden på eftermiddagen kunde räddningstjänsten lämna platsen.

Branden startade troligtvis i en värmefläkt i en husvagn som stod i närheten av ladugården. Elden har därefter spridit sig till ladugården som brunnit ner, uppger polisen.

– Det är oklart om husvagnen tillhörde campingen, men den ska ha stått bakom ladugården som nu brunnit ner, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Misstänker brott

Även en ambulans var på plats men behövde inte föra någon till sjukhus. Polisen var också där och har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Utredningen får visa om rubriceringen håller, ett utgångsläge nu är att någon kan ha varit vårdslös, det är det vi kommer försöka utreda, säger jourhavande förundersökningsledare Johnny Andersson vid polisen i Uddevalla.