Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Centerpartiets ledare Annie Lööf. Arkivbild.

Lööf: Återradikaliserat SD vill skapa oreda

Ett rakt kvitto på att Sverigedemokraterna bara vill skapa kaos och absolut inte går att lita på. Så tolkar Centerledaren Annie Lööf hotet från Jimmie Åkesson om att Sverigedemokraterna kan närma sig Socialdemokraterna.

- Den senaste veckan har Sverigedemokraterna visat att man har återradikaliserats – både i sin retorik och i sin ton – men de visar också att de svajar betänkligt i regeringsfrågan. De är lika stadiga som ett duschdraperi i synen på hur Sverige ska drivas framåt. Man kan inte förhandla med, samarbeta med eller göra sig beroende av Sverigedemokraterna, säger Lööf till TT.

SD-ledaren Jimmie Åkesson varnade på lördagen Moderatledaren Ulf Kristersson för att ta SD:s stöd för givet efter riksdagsvalet nästa år. En "iver att regera med de strikt liberala partierna" kan driva SD i annan riktning (närmare S) enligt Åkesson, som också pekar ut Lööf som "nyliberal".

Hon säger sig inte vara förvånad, och att angreppet följer ett europeiskt mönster där aggressiva nationalistiska krafter står mot framtidsinriktade liberaler.

Åkessons tal om att SD kan närma sig S om M flirtar med det liberala visar i sin tur att SD är oseriöst, säger Lööf.

- Det handlar inte om att ta ansvar för Sverige utan att ställa till med så mycket oreda som möjligt.