Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna larmade om eget brott – gick sedan till attack mot polisen

Tidigt på måndagsmorgonen larmades polisen av en kvinna till en bostad i närheten av Uddevalla sjukhus. Kvinnan uppgav att hon hade misshandlat sin pojkvän men när polisen anlände till platsen gick kvinnan till våldsam attack mot patrullen. Bland annat spottade hon en polis i ansiktet.

Det var vid 5-tiden på måndagsmorgonen som SOS tog emot ett samtal från en kvinna i Underås, Uddevalla. Kvinnan uppgav att hon misshandlat sin pojkvän och ville anmäla sig själv. Operatören reagerade på att kvinnan verkade uppenbart berusad.

När patrullen anlände blev kvinnan istället våldsam mot poliserna.

– Hon är både den som initierar att polisen ska komma och sedermera går till attack mot polisen. Möjligen påverkad av narkotika, vilket kanske är förklaring men ingen ursäkt, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Kvinnan ska ha riktat dödshot mot polisen samtidigt som hon försökte slå dem. Hon spottade sedan en av poliserna i ögat. Hon greps för försök till grovt våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och narkotikabrott genom eget bruk.

– Poliserna undkom fysiska men, eller ja, det får ju följas upp eftersom en blev spottad i ögat. Förutom att det är oerhört kränkande är det ytterst allvarligt med tanke på smittorisken, säger Stefan Gustavsson.