Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

En klubbchef tar avstånd från lustgasförsäljning. Arkivbild.

Kommunen: "Inte lämpligt"

Det är inte lämpligt att sälja lustgasballonger på krogar, anser Göteborgs stad som överrumplats av fenomenet. Även en klubbchef vars krog inte säljer lustgas, tar avstånd från försäljningen.

Tillståndsenheten i Göteborg har inte förrän i dag känt till att det serveras lustgas på restauranger med tillstånd att servera alkohol och har ännu ingen plan för hur de ska tackla problemet.

- Det är ju ändå ett sätt för gästerna att berusa sig på. Och vi är väl egentligen av den uppfattningen att vi inte bedömer att det är lämpligt enligt alkohollagen, säger Peter Berg, chef på enheten.

Det tillståndsenheten initialt tänker göra är att undersöka uppgifterna om lustgasförsäljningen själva. Vart det leder sedan är i nuläget oklart.

Jacob Ellsén är nattklubbschef på Park Lane i centrala Göteborg. Han känner till att det pågår försäljning av lustgas runt om i staden men säger att det inte är något som de håller på med.

- Vi anser att det inte hör hemma i vår typ av miljö. Vi tar väldigt stort avstånd mot droger generellt sett, säger han till TT.

Prästen Marcus Olsson som jobbar mycket ute på krogarna i Göteborg säger att han har stött på försäljning av lustgasballonger en gång.

- Men jag tror de bara testade det den gången, de har inte haft det igen vad jag sett, säger han.