Johan Ingerö bryter tystnaden efter Sara Skyttedals anmälan

Johan Ingerö tvingades bort som partisekreterare för Kristdemokraterna, efter att Sara Skyttedal anmält honom för ofredande. Nu bryter han tystnaden.
– Jag får inte ihop det, för mig framstår hela situationen som overklig och absurd, säger Johan Ingerö i en intervju med Aftonbladet.

ANNONS
|

EU-parlamentarikern Sara Skyttedal (KD) har berättat hur hon på en efterfest, natten efter EU-valet 2014, vaknade av att Johan Ingerö lade handen på hennes lår. Nio år senare anmälde hon händelsen till polisen, som lagt ner förundersökningen då det påstådda brottet är preskriberat.

Johan Ingerö har förnekat att händelsen inträffat, och utvecklar i en intervju med Aftonbladet nu för första gången hur han upplevt situationen.

”Som att sitta i Kafkas ’Processen’”

Han berättar att han minns att han somnade snabbt på höger sida av sängen den där natten, med en annan person mellan honom och Sara Skyttedal, och att han vaknade på samma sida morgonen därpå.

ANNONS

Det var först nu under vintern som festnatten togs upp igen, menar han, efter att som partisekreterare ha försökt hindra att Sara Skyttedal intervjuades i SVT:s 30 minuter om sin liberala syn på cannabis.

– Jag gick en hel vecka utan att veta hur anklagelsen ens löd, vilket i sig var väldigt märkligt, som att sitta i Kafkas ’Processen’. Men det som gör mig ändå trygg med att jag inte har gjort något sånt här är att dels att jag inte har någon som helst minnesbild av det, men framför allt att jag vaknar precis där jag somnade, säger han.

Vill inte recensera Ebba Busch

I samband med anmälan sparkades Johan Ingerö från rollen som partisekreterare i Kristdemokraterna, efter bara ett halvår på posten. Partiledaren Ebba Busch har senare sagt att beslutet fattats av andra anledningar än anmälan, och beskrivit Ingerö som en felrekrytering.

– För mig är det en hederssak att inte recensera vare sig mina tidigare anställda eller tidigare chefer offentligt, och det kommer jag inte göra med henne heller. Ebba är en person jag tycker väldigt bra om. Vi har jobbat väldigt nära varandra under många år, hanterat väldigt många situationer och sakfrågor. Vi kan varandras styrkor och svagheter innan och utan. Det var den typen av relation där man i stort sett kan avsluta varandras meningar, säger Johan Ingerö till Aftonbladet.

ANNONS

ANNONS