Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Karin Sporrong cyklade från Grebbestad till Tanumshede där sammanträdet för kommunfullmäktige hölls på måndagen.  Bild: Privat
Karin Sporrong cyklade från Grebbestad till Tanumshede där sammanträdet för kommunfullmäktige hölls på måndagen. Bild: Privat

Hon vill slå ett slag för bättre cykelvägar

Karin Sporrong älskar att cykla och menar att många gör det i Tanums kommun. Dock säger hon att det är flera som har slutat – för att det är för farligt och inte längre vågar. Därför vill hon nu se en förändring.

"Vi behöver ha cykelvägar så att man kan cykla i den här kommunen. Jag vill kunna vardagscykla: till jobbet, till affären och till andra orter. Men jag har träffat för många människor som har slutat att cykla, för att de tycker att det är för farligt och att de inte vågar längre. Nu behöver kommunen öka takten och sträva efter att bli en cykelkommun."

Citatet kommer från cykelentusiasten Karin Sporrong från Grebbestad som under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige klev upp och berättade om sitt medborgarförslag.

Uppdatering av cykelvägsplanen

Förslaget innebär att det görs en uppdatering och utveckling av gång- och cykelvägsplanen i Tanums kommun.

Under sammanträdet frågade hon sig vad man skulle göra i Tanum, eftersom det inte finns några andra alternativ till att köra bil i på flera ställen i kommunen. Hon bad om att få se en förändring. Att koppla ihop cykelvägar till varandra och få till ett cykelnät är något att sträva efter menar hon.

Cyklade till kommunhuset

För att dessutom slå ett slag för cyklingen valde Karin Sporrong tillsammans med några andra cyklister att cykla från Grebbestad till kommunhuset. Dock fanns det en önskan om att fler skulle följa med, men det visar också hur få som faktiskt vågar cykla i kommunen menar hon.

Kommunfullmäktige beslutade på sammanträdet att överlämna Karin Sporrongs medborgarförslag till kommunstyrelsen för beredning och beslut.