Ida Gabrielsson (V) är riksdagsledamot, men också vice partiledare, för Vänsterpartiet.
Ida Gabrielsson (V) är riksdagsledamot, men också vice partiledare, för Vänsterpartiet. Bild: Claudio Bresciani/TT

Hon är vänsterpartisten som sade ”vilka jävla fittor” i dokumentär

Det var Vänsterpartiets vice partiordförande och riksdagsledamoten Ida Gabrielsson som sa ”vilka jävla fittor” om Socialdemokraterna i SVT:s dokumentär ”Maktspelet”.
Det avslöjar nu SVT efter att kommentaren fått uppmärksamhet.

ANNONS
|

Det var när Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar och vice partiledaren Ida Gabrielsson, bland andra, diskuterar omröstningen i riksdagen om talmans- och vice talmansposterna som någon säger ”vilka jävla fittor”. Vem det är syns inte i dokumentären, men det var efter att Socialdemokraterna röstade på ett sätt så att Centerpartiet fick den vice talmanspost som Vänsterpartiet hade hoppats på.

Nooshi Dadgostar har tidigare svarat att det inte var hon som uttalade skällsorden, något som också SVT:s reporter senare bekräftade för Expressen. Men hon har inte velat berätta vem det faktiskt var som låg bakom den hårda jargongen.

– Jag vill inte lämna ut någon annan. Jag tycker inte att det är schysst, har hon tidigare sagt till tidningen.

ANNONS

”Dumt sagt”

Men nu berättar SVT att det var Ida Gabrielsson, Vänsterpartiets vice partiordförande och riksdagsledamot, som uttalade den ilskna frasen. Hon var, enligt SVT:s Nyhetsbloggen, inte medveten om att de filmade i lokalen just då och varken hon eller Nooshi Dadgostar syns i bild vid det omtalade tillfället.

Ida Gabrielsson svarar Expressen att uttalandet var ett misstag.

– Det var förstås dumt sagt och jag ska vårda mitt språk bättre framöver. Det är ett nyårslöfte, säger hon.

ANNONS