Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En förälder har hört av sig till tidningen och uttryckt att dottern är orolig och inte vill gå till skolan på grund av evakueringen (arkivbild).  Bild: Jenny Johansson
En förälder har hört av sig till tidningen och uttryckt att dottern är orolig och inte vill gå till skolan på grund av evakueringen (arkivbild). Bild: Jenny Johansson

Hamburgsundskolan evakuerad - det regnar in

Flera lektionssalar och skolbiblioteket är utrymda på grund av vattenläckage. Nu får skolledningen stuva om i sin planering.

Två NO-salar, musiksalen, bildsalen och skolbiblioteket är avstängda tills vidare efter att det regnat in i huset som de är belägna i. Skadan har varit känd sedan i våras och under sommaren renoverades skolbyggnaden. Men vid terminsstarten i augusti uppstod läckage igen och sedan dess har det stått hinkar i huset som samlat vatten.

Under torsdagen fattades dock beslut av skolledningen och facket att evakuera byggnaden och lägga undervisningen i andra lokaler.

– Vi har fått tillgång till Hamburgsunds IF:s klubbhus och även till folkbiblioteket, säger Sven-Eric Olsson, rektor på Hamburgsundskolan.

Skolan kommer också att använda uppehållsrum till undervisning. Och NO-lektionerna får eleverna ha i sina ordinarie klassrum.

– Vi får lägga labbandet lite längre fram i tiden men vi har hittat en lösning som fungerar provisoriskt. Att vi kan hålla en god undervisning är jag säker på, säger Sven-Eric Olsson.