Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Terje, Pedersen
Bild: Terje, Pedersen

Halt på vägarna norrut – flera olyckor under morgonen

Två halkolyckor har inträffat på E6 i riktning mot Oslo under söndagsmorgonen. Frost och minusgrader i vägytan gör väglaget oberäkneligt. Trafikverket uppmanar till att ta det lugnt i trafiken.

Från Orust och norrut är det frostutfällning och minusgrader i vägytan, vilket har lett till tre halkolyckor på E6 under söndagsmorgonen. Strax innan halv nio körde en personbil av vägen söder om Uddevalla och innan klockan hunnit bli tio hade ännu en personbil voltat i höjd med Stenungsund. Bara en timme senare inträffade ännu en olycka längs E6.

Vädret längs kusten klarnar upp under dagen, med minusgrader som följd.

– Vad jag förstår är det risk för återfrysning under hela dagen i Västsverige, säger Peter Harrysson, trafikledare på trafikledningscentralen.

De låga temperaturerna kan ställa till det för bilister som planerar att bege sig ut på vägarna tidigt på nyårsaftons morgon.

– I morgon bitti drar det in en front med snö och regn som kan innebära problem eftersom det blir kallt först och det som faller kommer falla på kalla vägar. Det är risk för ishalka på måndag morgon och förmiddag, säger Ingrid Eron, metorolog på Foreca.

Enligt trafikledare Peter Harrysson är de ansvariga för väghållningen ute och bekämpar halkan över hela Västsverige under söndagsförmiddagen. Han uppmanar dock till att anpassa körningen efter väglaget.

– Håll avstånd och anpassa hastigheten. Normalt sett är det relativt bra skötsel på de stora vägarna, men det är mer bekymmer på de små, säger han.