Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Godståg spårade ur – orsakade stopp på Bohusbanan

Ett godståg med flera vagnar spårade ur i centrala Stenungsund. Det ledde till att tågtrafiken på Bohusbanan fick stoppas och ledas om via Trollhättan.

Urspårningen inträffade några minuter efter halv åtta på måndagsmorgonen, vilket orsakade stopp på Bohusbanan vid Stenungsund.

– Det handlar garanterat om flera timmar. Det urspårade godståget har även dragit med sig signaler bland annat, sa Christian Blomquist, på störningskoordinator på Västtrafik då.

Stoppet varade i omkring fem timmar. Under tiden fick vissa tåg vända i Stora Höga respektive Svenshögen och vissa tåg ställdes in helt. Tåg mellan Göteborg och Uddevalla kunde ledas om via Trollhättan, och på sträckan mellan Uddevalla och Ytterby sattes ersättningsbussar in.

Vid halv ettiden meddelade Västtrafik att olyckan var uppklarad och att trafiken kunde gå som vanligt igen.

I samband med urspårningen larmades räddningstjänst ut. Även polisen åkte till platsen för att om möjligt biträda räddningstjänsten. Ingen person ska ha skadats i samband med olyckan och inget farligt ämne läckte ut från godståget. Urspårningen ska enligt polisens uppgifter ha handlat om att två hjul hamnade på fel sida spåret. Polisen kommer att upprätta anmälan om arbetsplatsolycka, och har hållit förhör med inblandade.