Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/5

Gala för näringslivet i Tanum

Intresset är stort inför årets näringslivsgala i Tanum, som hålls på Tanumstrand på fredag. Där kommer en rad priser att delas ut till företagare runtom i Tanums kommun.

Det berättar Elenor Olofsson och Elisabeth Jonsson, näringslivsutvecklare i Tanums kommun, som arrangerar galan i samarbete med lokala näringslivsorganisationer.

– Vilken uppslutning! Det är företag från alla olika branscher, stora och små företag. Vi hoppas kunna bjuda på en festlig kväll med nya bekantskaper, värdefulla möten och gemenskap, säger Elenor Olofsson.

Kvällen kommer att starta med mingel på röda mattan, med musikunderhållning av Tanums musikskola. Sedan börjar programmet för kvällen, med middag, underhållning och prisutdelning. Kvällen avslutas med en show av Duo Jag.

Bland priserna som kommer att delas ut märks årets turistpris, årets lantbruksföretag, årets unga företagare och årets innovatör.

Vilka som vinner dessa priser är än så länge hemligt, men de nominerade finns i faktarutan här bredvid.

Den enda pristagare som är känd är för årets företagare i Tanum. Företagarna Tanum offentliggjorde redan i våras att JND Byggteknik kommer att motta det priset på näringslivsgalan.

Samtliga pristagare får 10 000 kronor var.

Näringslivsgalan hölls även i fjol på Tanumstrand. Den gången vann bland annat företaget Kranman pris som årets innovatör, årets unga företagare blev Grebys mejeri, och Havstenssunds ostronodling utsågs till årets marina företag.

– Vi tycker att det är viktigt att uppmärksamma det lokala närings­livet i vår kommun, säger Elenor Olofsson.

...och de nominerade är:

Årets lantbruksföretag

Amos skogstjänst; Bröderna Moberg, Rabbalshede gård; Marcus och Sara Toreld, Grimslätt, Fjällbacka.

Årets marina företag

Fjällbackakräftor; Klemmings dykhjälp; Fiskefartygen Eros III och Ferder III

Årets turistpris

Selin charter; Skärgårdsidyllen; Tanums Gestgifveri

Årets unga företagare

Hellenes & Gravanders osteopati; Klemmings ostron; Långsjö båtbyggeri

Årets innovatör

Hencol; Nordan; Tenstar