Försvunna Amela hittad död

Den 5 mars hittades en kropp i Nossan i samband med sökandet efter försvunna Amela Kalac, 24. Kroppen har nu med säkerhet identifierats som den försvunna kvinnan. Hennes anhöriga har underrättats.

ANNONS
|

Den 24-åriga kvinnan anmäldes försvunnen under natten mot den 14 februari och samma dag inleddes omfattade sökinsatser efter henne. Polisen misstänkte tidigt att hon hade utsatts för brott, och en förundersökning om människorov inleddes.

Dagarna efter försvinnandet häktades en man. Mannen var den senaste som hade sett Amela i liv och var också den person som anmälde henne som försvunnen tidigt på morgonen den 14 februari. Under måndagen meddelade åklagarmyndigheten och polisen att mannen hade släppts på fri fot och inte längre var misstänkt för brott. Enligt polisens undersökningar kan han inte ha berövat henne livet.

– Vi har hela tiden jobbat med olika teorier eftersom det inte varit självklart att att den misstänkte varit gärningsman, säger Niklas Lindström, polisens utredningsledare.

ANNONS

I sökandet efter Amela Kalac anträffades den 5 mars en kropp i ån Nossan av dykare.

Under måndagseftermiddagen skriver polisen på sin hemsida att kroppen som hittades är med säkerhet den 24-åriga kvinnans. Detta har fastställts efter obduktion.

Kvinnans anhöriga har underrättats.

ANNONS