Flicka knivhöggs – ungdomar stoppade mannen

En flicka i tioårsåldern befann sig i Brunnsparken i Göteborg med sin mormor och morfar när en man i 35-årsåldern knivhögg henne i magen. Mormorn skadades när hon skyddade flickan. Förbipasserande ungdomar ska ha ingripit och stoppat mannen som nu är gripen, skriver TT.

ANNONS
LocationGöteborg||

Mannen, som är i 35-årsåldern, befann sig i Brunnsparken runt lunchtid. Han misstänks nu för att ha knivskurit ett barn, en flicka i 10-årsåldern. Polisen larmades till platsen och kunde gripa mannen.

– Han kunde egentligen gripas ganska omgående. Ordningsvakter och allmänheten ingrep och polisen var där snabbt, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Presstalespersonen Hans-Jörgen Ostler, som är på plats vid brottsplatsen, berättar att det var flera personer i allmänheten som lyckades gripa gärningsmannen.

– Polisen kom ganska snabbt till platsen och kunde överta gripandet.

Vittnet: Jag såg honom bli tagen

På bilderna från platsen kan man se hur mannen, omringad av flera poliser, förs in i en polisbil som står parkerad på spårvagnsspåret. Klockan var då strax innan 13.00.

ANNONS

– Jag såg gärningsmannen bli tagen. Han låg först på marken ganska länge. Sedan tog de upp honom, satte påsar på hans händer, satte honom i polisbilen och drog därifrån, säger Firas Moussa, 22.

Han arbetar i huset som ligger alldeles intill spårvagnshållplatsen där gripandet skedde.

– Vi hörde sirener och gick ut och kollade. Då var det en jävla massa poliser där.

Flickan är enligt polisen allvarligt skadad, men hennes skadeläge ska vara stabilt. Ytterligare en person, en kvinna som är anhörig till flickan, har fått knivskador men ska inte vara allvarligt skadad. Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare.

ANNONS