Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Privat
Bild: Privat

Flerfamiljshus i Fjällbacka fick evakueras – lägenhet utbränd

Under tisdagskvällen började det brinna i en lägenhet i Fjällbacka. Boende i huset fick evakueras och lägenheten totalförstördes. Ingen person kom till skada men polisen utreder händelsen initialt som misstänkt mordbrand.

Larmet om branden kom strax före halv elva på tisdagskvällen.

– När räddningstjänsten kommer till platsen visar det sig vara en fullt utvecklad brand på bottenvåningen. Man går in med rökdykare för att se om någon är kvar i lägenheten men hittar inte någon person, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Bild: Privat
Bild: Privat

Ingen person ska ha kommit till skada men lägenheten gick inte att rädda. Strax efter 23 ska branden ha varit under kontroll och drygt två timmar senare var räddningstjänsten klar med släckningsinsatsen.

Platsen avspärrad

Polis ska prata med lägenhetsinnehavaren. I nuläget är det oklart hur branden har startat och polisen har spärrat av platsen i väntan på teknisk undersökning.

Initialt utreds händelsen som mordbrand men det finns ingen person som misstänks för brott.

– Vi kommer försöka utreda vad som hänt. Det finns en vaktkonstapel där som bevakar avspärrningen. Nu väntar vi på att det ska svalna, det är inte lätt att gå in nu. Undersökningen kommer ske tidigast i eftermiddag eller imorgon, säger Fuxborg.

Totalt 14 personer bor i flerfamiljshuset. Elva av dessa har polisen kunnat prata med på plats. De övriga ska inte ha varit hemma. Några av de andra lägenheterna har fått rökskador och Tanums bostäder har sagt att de ska försöka hjälpa de som inte kunnat återvända till sitt hem.