Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Från och med söndag stängs flera spår tillfälligt på Göteborgs central, på grund av arbete inför Västlänken som är den nya järnvägsförbindelsen i Göteborg.

Flera spår stängs på Göteborgs central

Med start på söndag stängs tillfälligt flera järnvägsspår på Göteborgs central. Trafiken påverkas i olika hög grad på grund av stängningen som görs inför bygget av Västlänken, den nya järnvägsförbindelsen i Göteborg.

Spåren 8 till 16 på Göteborgs central stängs tillfälligt för trafik mellan 23 juli och 10 augusti. Trafiken som skulle ha gått in på de nio spåren kommer att få tillfälliga slutstationer, enligt Trafikverket som har hand om underhållet av järnvägen.

För sträckan Malmö – Göteborg stannar X2000 i Varberg för byte till tåg vidare till Göteborg. Det innebär en resa som tar drygt 40 minuter längre tid än vanligt. Tågresenärer påverkas olika mycket, för tågen mellan Göteborg och Stockholm kommer ändstationen att bli Alingsås från fredagen sista helgen i juli. För att komma in till och från Göteborg hänvisar Västtrafik resenärer att ta andra ordinarie turer, skriver GP.

Spåren behöver stängas eftersom ett nytt spår behöver dras till den intilliggande postterminalen, så att posthanteringen säkerställs inför byggandet av järnvägsförbindelsen Västlänken.

- På sommaren är det mindre trafik och det är därför vi gör det nu, säger Ulf Angberg, kommunikationsansvarig för Västlänken på Trafikverket, till TT.