Flera skadade i halkolyckor: "Extremt halt"

Det är extremt halt väglag på flera platser i Västsverige och flera personer har fått föras till sjukhus efter halkolyckor.

ANNONS

Det har skett flera olyckor i Västsverige under söndagen. Vid 10-tiden hamnade en Västtrafikbuss i diket Finnsbovägen, Ulseröd. Västtrafiks störningsjour uppger att det gick bra för föraren och att det inte var några passagerare ombord.

Vid 12.20 på söndagen larmades räddningstjänst till Bratterödsmotet i Uddevalla. Enligt polisen ska tre bilar ha kolliderat på platsen och man uppger på sin hemsida att det, enligt uppgifter är "mycket halt väglag på platsen".

Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till olyckan. Vid 12.47 meddelade polisen att ingen person skadats i olyckan och att samtliga inblandade bilar hade lämnat platsen när polisen väl kom fram.

ANNONS

Polisen: Extremt halt väglag

– Med tanke på att ingen var kvar när vi kom fram vet vi inte vad som har hänt. Vi har lämnat utan åtgärd där, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Bara några minuter senare kom larm om en ny olycka – nu mellan två personbilar – på samma väg. De båda bilarna ska ha kolliderat. Flera fordon ska, enligt SOS Alarm, "glida runt" på platsen.

– Vi har två ambulanser på plats och det finns även två enheter från räddningstjänsten, säger Sara Tunklev, teamledaren på SOS Alarm.

"Det råder extremt halt väglag" skriver polisen på sin hemsida och informerar också om att två kvinnor som var involverade i den andra olyckan fick föras med ambulans till sjukhus.

Flertal fordon i olycka

Vid 14-tiden var flera fordon inblandade i en olycka på riksväg 40 i höjd med Härryda.

– Det är sex bilar som ska ha krockat, säger Magnus Löfgren vid Trafikverkets pressjour.

Enligt polisens uppgifter rör det sig om fem bilar, samtliga kommer att behöva bärgas. Vägen har stängts av i riktning mot Borås under tiden som räddningsarbetet pågår, uppger Trafikverket. Olyckan ska ha skett mellan Ryamotet och Grandalsmotet.

SOS Alarm uppger att de från början skickades nio ambulanser till platsen platsen, i sällskap med sex enheter från räddningstjänst. Hittills ska en av ambulanserna tagit med sig minst en skadad från platsen. Sex ambulanser är kvar tillsammans med räddningstjänst.

ANNONS

– Skadeläget på den eller dem som ambulansen kört till sjukhus är fortfarande oklart, säger Sofie Smith, teamledaren på SOS Alarm.

Måste man ge sig ut i trafiken så gäller det att ta det försiktigt – SMHI har en varning ute som gäller plötslig ishalka under större delen av söndagen.

Läs mer: SMHI varnar för plötslig ishalka

ANNONS