Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Föräldrar misstänks ha drogat tvååring

Två föräldrar har anhållits misstänkta för grovt vållande till kroppsskada. Enligt Aftonbladet misstänks paret ha drogat sitt tvååriga barn med ett receptbelagt läkemedel.
– Det är ett väldigt initialt och känsligt läge. Man har haft tekniker på plats i hemmet, säger kammaråklagare Anette Fogelberg till tidningen.

Enligt Aftonbladet ska misstankarna ha riktats mot föräldrarna efter att paret kom in med sitt barn till ett sjukhus i Västsverige under onsdagen.

Enligt tidningens uppgifter ska barnet ha fått ett receptbelagt läkemedel som föräldrarna misstänks ha gett barnet på grund av att de upplevde det som jobbigt.

Efter att paret togs in till förhör har de nu anhållits, vilket bekräftas av åklagaren Anette Fogelberg.

Brottsmisstanken är rubricerad som grovt vållande till kroppsskada.

GP har sökt kammaråklagare Anette Fogelberg som under förmiddagen är upptagen i möten. Till Aftonbladet säger hon att hon inte kan gå in i detalj på vad det är som ligger till grund för misstankarna.

– Det är ett väldigt initialt och känsligt läge. Det finns inte så hemskt mycket att berätta mer än att förundersökning pågår, ett antal personer har hörts och ett antal personer ytterligare ska höras, säger åklagaren.

Utöver förhör har polisen även gjort en teknisk undersökning i föräldrarnas hem.