Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Enorm polis- och tullinsats på E6 påverkade trafiken

På torsdagen genomfördes en gemensam insats från Tullverket och polisen på E6 vid Hogstorp. Trafikkontrollen var en del av polisaspiranters utbildning och pågå under eftermiddagen och större delen av kvällen, vilket påverkade trafiken i både norr- och södergående riktning.

Det pågick en enorm insats från polisen och Tullverket på E6 i Uddevalla under torsdagen. Men det handlade inte om någon större brottsmisstanke, utan insatsen var en del i utbildningen av polisaspiranter.

Insatsen gick under namnet Sudur, söder på isländska, och involverade cirka 40 personer från gränspolisen, hundpolisen, trafikpolisen, Tullverket och aspiranter, det vill säga blivande poliser.

– Den här veckan kan ses som en finalvecka för våra aspiranter med fokus på trafik. Den här insatsen har vi organiserat i drygt 1,5 år med tidsförskjutning på grund av pandemin, berättar polisinsatschef Anders Hallqvist till Bohusläningen på plats.

Trafikkontrollplatsen vid Hogstorp

Myndigheterna befann sig vid trafikkontrollplatsen på E6 vid Hogstorp. Aspiranterna fick öva på att kontrollera bilar som kommer körandes i södergående riktning. Detta ledde till köbildning för trafikanter.

– Förhoppningsvis kan aspiranterna utveckla en nyfikenhet i att arbeta med våra erfarna poliser och tullare. Hur de ska leta oavsett om man kontrollerar dubbdäck, om fordonet är registrerat eller efter vapen och droger, säger Anders Hallqvist.

Insatsen pågick från eftermiddagen till sent in på kvällen.