Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

En kvarts miljon västsvenskar får sms om coronavaccinationen

Under onsdagen, 22 september, kommer en kvarts miljon västsvenskar att få sms från Västra Götalandsregionen. Uppmaningen: Vaccinera dig, om du inte redan har gjort det.

Invånare i Västra Götaland i åldersgruppen 16–49 år får sms:et under onsdagen. Totalt blir det drygt 245 000 mottagare som får utskicket, enligt regionen.

– Det är av största vikt att så många som möjligt nu vaccinerar sig. Vi vill påminna om hur lätt det är att boka tid eller hitta en drop-in. Efter 11 oktober minskar antalet vaccinatörer och då blir det inte lika lätt att hitta en tid. Så passa på nu, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i Västra Götaland, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Boka vaccin mot corona i Västra Götaland – så gör du

Vaccinerade får också sms av VGR

Även den som redan har vaccinerat sig kommer att få sms:et om covid-19-vaccinationen.

– Genom att skicka ut ett erbjudande via sms når vi en bred målgrupp. Vi har ingen möjlighet att sortera personer utifrån om de är vaccinerade eller inte och ber om förståelse för det, säger Kristine Rygge.

Regionen har hämtat telefonnumren ur Folktandvårdens journalssystem, och hoppas att massutskicket ska få fler att ta vaccinsprutan. I åldersgruppen som insatsen riktas mot finns drygt 200 000 helt ovaccinerade personer i Västra Götaland.

Nationellt mass-sms i december

Invånarna i regionen har en gång tidigare under pandemin fått ett mass-sms i sina mobiler. Då, i mitten av december 2020, ville regeringen och myndigheterna påminna om de skärpta covid-19-råden som hade införts.

Den sms-satsningen fick viss kritik, för att informationen var kortfattad och att länkar saknades i sms:et. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, hade varit skeptisk, vilket GP kunde berätta – men beskrev det efteråt som att sms:ets budskap hade nått fram.

LÄS MER: Thomas Wahlberg kritisk till lättade restriktioner – tror på nya skärpningar