Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

En av de fyra boende som bekräftats smittade av coronaviruset avled under tisdagen. Personen på bilden har ingen koppling till händelsen. Bild: Martina Holmberg / TT
En av de fyra boende som bekräftats smittade av coronaviruset avled under tisdagen. Personen på bilden har ingen koppling till händelsen. Bild: Martina Holmberg / TT

En död av covid-19 på äldreboende i Uddevalla

Under tisdagen bekräftades det att en boende som smittats av covid-19 på ett äldreboende i Uddevalla har avlidit. Anhöriga är underrättade.

NU-sjukvården meddelande under tisdagen att 15 personer vårdas på sjukhus varav åtta på IVA efter att ha insjuknat i coronaviruset.

Bohusläningen har sedan tidigare berättat att smittan konstaterats på ett äldreboende i Uddevalla och under måndagen konstaterades det att även personal smittats.

Nu står det alltså klart att en av de boende avlidit efter att ha smittats av coronaviruset, något P4 Väst var först med att rapportera.

– Det är det första dödsfallet för vår del och är en av de fyra som varit smittade som avlidit, säger socialchefen Roger Granat till Bohusläningen.

Även Vänersborg rapporterade om sitt första dödsfall på ett äldreboende under tisdagen.

Enligt Granat har inga nya fall konstaterats på äldreboendet men bekräftar att flera testats och där svar nu inväntas.

– Det är en handfull personer som vi har utfört tester på, säger han.

Enligt Granat hade personen som avled på äldreboendet underliggande sjukdomar och hög ålder, vilket Folkhälsomyndigheten tidigare gått ut med är en av de mest utsatta riskgrupperna.

Anhöriga till den avlidne är underrättade.

Under förra veckan visade tester att fyra boende på ett äldreboende i Uddevalla insjuknat i covid-19, sjukdomen som orsakas av coronaviruset.

Under måndagen bekräftade kommunen att även två anställda vårdades på sjukhus efter att ha smittats av coronaviruset.

På tisdagen meddelar kommunen att en av de sen tidigare fyra smittade personerna på äldreboendet avlidit. Anhöriga är underrättade.