Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En anhållen för mordförsök efter skottlossning i Trollhättan

På måndagskvällen kom larm om skottlossning i närheten av Kuskgatan på Kronogården i Trollhättan. Polis var på plats med flera patruller – och med insatsstyrkan – men man hittade inte någon skadad person.
En man i 40-årsåldern greps senare efter en husrannsakan och sitter nu anhållen misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Vid 18.40-tiden på måndagen larmades polisen till Kronorgården i Trollhättan, på grund av misstänkt skottlossning.

– Vi fick in flera samtal där folk hade hört skott avlossas, och de ska även ha sett personer som sprang från platsen. Vi var snabbt på platsen. Vi har anträffat tomhylsor, men kommer göra en noggrannare undersökning av platsen, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Polisen inledde en förundersökning om mordförsök och använde sig av flera olika resurser för att utreda vad som hänt. Bland annat sökte de med hund för att hitta spår kopplade till händelsen.

Ingen skadad

Vem som eventuellt ska ha blivit beskjuten är oklart. Det har enligt polisen inte kommit in någon skadad till sjukhusen i regionen.

– Vi har ännu ingen målsägande, eftersom vi inte har hittat någon skadad. Men vi fortsätter att arbeta vidare på platsen och hör vittnen, sa Adlersson vidare på måndagen.

Inledningsvis under kvällen hade polisen heller ingen misstänkt. Polisen ska ha genomfört dörrknackningar i området, och även polisens insatsstyrka var på plats.

En person anhållen

På tisdagsmorgonen berättar Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare, att en man i 40-årsåldern anhållits på måndagskvällen, misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

– Han har inte gjort några medgivanden. Han har inte sagt något, han vill ha en advokat först.

– Det finns ingen målsägare i nuläget. Inga sjukhus eller någon person har hört av sig än, säger Lars Ström.

Polisen är inte kvar i området.