Elias Gunnarsson hittade flaskposten gömd under en brygga i Fjällbacka.
Elias Gunnarsson hittade flaskposten gömd under en brygga i Fjällbacka. Bild: Jennie Gunnarsson

Elias hittade flaskpost under bryggan i Fjällbacka

10-åriga Elias Gunnarsson gjorde upptäckten under en brygga i Fjällbacka. Nyheten har spritt sig som en raket på Facebook och nu hoppas han hitta brevskrivarna från Norge.

ANNONS
LocationFjällbacka|

Det var för drygt en vecka sedan när Elias letade efter plankor under bryggan som han upptäckte flaskan. Han såg att det var något i och plockade upp den.

– Jag tyckte det var spännande att det låg något i och det var roligt att läsa, säger han.

Jennie Gunnarsson, mamma till Elias, la upp en bild på honom med brevet i hopp om att hitta brevskrivarna. Inlägget har fått stor spridning i sociala medier och har i skrivande stund nästan 7000 delningar. I kommentarsfältet går det att läsa hälsningar från personer som delat inlägget i Norge.

– Jag trodde det skulle vara några kompisar från Fjällbacka som skulle dela, absolut inte så här många! Men det är väldigt kul att den fått sådan spridning, säger Jennie.

ANNONS

I flaskan låg ett brev som var skickat från Valön av två norska tjejer. Det stod inget datum på men hon tror att den har legat där länge.

– Han hittade den långt upp mot sjöbodarna där den legat skyddat. Flaskan var även en gammal pet-flaska i hårdplast så den har nog legat där många år, säger hon.

Brevskrivarna uppmanar den som hittar flaskan att skicka tillbaka ett nytt brev, men det ska inte Elias göra.

– Nej min lillasyster Moa hann före. Hon har skrivit ett nytt brev och ska skicka iväg det, säger han.

ANNONS