Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Elias Gunnarsson hittade flaskposten gömd under en brygga i Fjällbacka. Bild: Jennie Gunnarsson
Elias Gunnarsson hittade flaskposten gömd under en brygga i Fjällbacka. Bild: Jennie Gunnarsson

Elias hittade flaskpost under bryggan i Fjällbacka

10-åriga Elias Gunnarsson gjorde upptäckten under en brygga i Fjällbacka. Nyheten har spritt sig som en raket på Facebook och nu hoppas han hitta brevskrivarna från Norge.

Det var för drygt en vecka sedan när Elias letade efter plankor under bryggan som han upptäckte flaskan. Han såg att det var något i och plockade upp den.

– Jag tyckte det var spännande att det låg något i och det var roligt att läsa, säger han.

Jennie Gunnarsson, mamma till Elias, la upp en bild på honom med brevet i hopp om att hitta brevskrivarna. Inlägget har fått stor spridning i sociala medier och har i skrivande stund nästan 7000 delningar. I kommentarsfältet går det att läsa hälsningar från personer som delat inlägget i Norge.

– Jag trodde det skulle vara några kompisar från Fjällbacka som skulle dela, absolut inte så här många! Men det är väldigt kul att den fått sådan spridning, säger Jennie.

I flaskan låg ett brev som var skickat från Valön av två norska tjejer. Det stod inget datum på men hon tror att den har legat där länge.

– Han hittade den långt upp mot sjöbodarna där den legat skyddat. Flaskan var även en gammal pet-flaska i hårdplast så den har nog legat där många år, säger hon.

Brevskrivarna uppmanar den som hittar flaskan att skicka tillbaka ett nytt brev, men det ska inte Elias göra.

– Nej min lillasyster Moa hann före. Hon har skrivit ett nytt brev och ska skicka iväg det, säger han.