Rickard Fremark, chef för polisens utredningssektion i Fyrbodal.
Rickard Fremark, chef för polisens utredningssektion i Fyrbodal. Bild: Matilda Spetz

Dödlig drog kan ha hittats vid polistillslag

För ett par veckor sedan hittade polisen flera hekto av vad man tror är en farlig drog, som tidigare inte funnits i Fyrbodal.
– Vi tror att det handlar om en hälsofarlig vara, säger Rickard Fremark, chef för polisens utredningssektion i Fyrbodal.

ANNONS

Drogerna, i form av ett pulver, hittades vid en husrannsakan i Trollhättan för ungefär två veckor sedan. Ett pulver som polisen misstänker kan vara ”riktigt farlig”.

Enligt uppgifter till P4 Väst kan det handla om en starkare variant av fentanyl, ett kraftigt smärtstillande medel. Om dessa uppgifter stämmer kan Rickard Fremark inte svara på.

– Substansen är på analys hos NFC, nationellt forensiskt centrum, så vi vet inte ännu helt säkert vad det är. Vi får svar på det inom några veckor, säger han.

– Det skulle kunna vara så att det handlar om en ofarlig substans, men det mesta tyder på att så inte är fallet, säger Rickard Fremark.

ANNONS

Om pulvret är vad polisen misstänker är det första gången man stöter på denna drog i området.

– Vi känner inte till att substansen ska ha förekommit här, säger han.

I samband med fyndet grep man två personer. De sitter ännu häktade.

Är det personer polisen känner till sedan tidigare?

– Det vill jag inte gå in på. Det jag kan säga är att utredningen pågår för fullt och att de har förhörts, säger Rickard Fremark.

ANNONS