Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man i 40-årsåldern har varit försvunnen sedan i maj. Polisen utreder försvinnandet som människorov och tre män sitter häktade, misstänkta för brott. Arkivbild.

Butiksägare försvunnen i tre månader

Det är nu tre månader sedan en butiksägare från Svenljunga försvann. Tre personer är häktade, misstänkta för människorov. Chansen att mannen är vid liv är liten, enligt polisen.

Det var i maj som mannen i 40-årsåldern, som är hemmahörande i Svenljunga men driver en butik i en halländsk ort, försvann. Förgäves har polisen tillsammans med organisationen Missing People letat efter honom. Inom de närmaste veckorna planerar Missing People en ny sökinsats, rapporterar SVT Nyheter Halland.

Flera förhör har hållits med de tre män, i 25–45-årsåldern, som tidigare i somras häktades vid Varbergs tingsrätt, misstänkta för människorov.

- De nekar till brott. Vad de säger i förhör vill jag inte gå in på, säger Lars-Gunnar Perlinger som är utredningsledare vid polisens rotel för grova brott i Halland.

Männen har i omgångar omhäktats, eftersom utredningen pågår.

- Vi närmar oss vad som kan ha hänt men samtidigt så finns det en hel del luckor att fylla, säger Lars-Gunnar Perlinger och tillägger att utredningen försvåras av att mannen inte har hittats.

Chansen att han hittas vid liv är liten, enligt polisen.

- Jag utesluter ingenting men jag har svårt att tänka mig att han skulle vara vid liv. Med tanke på att vi misstänker att han har blivit bortförd mot sin vilja, säger Lars-Gunnar Perlinger till TT.