Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En livsmedelsbutik i centrala Borås brann under lördagen. Arkivbild.

Brand i matbutik misstänks vara anlagd

Polisen misstänker att en brand som snabbt utvecklades i en matbutik i centrala Borås under eftermiddagen kan ha varit anlagd. Flera personer som var på plats fick springa när skyltfönster exploderade, rapporterar P4 Sjuhärad. Både affären och ett hotell som ligger ovanpå butiken fick evakueras.

- Det rubriceras som grov mordbrand, med tanke på hur brandutvecklingen var initialt, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen region Väst, till TT.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska någon hällt tändvätska på en butikshylla och tänt på, en uppgift som polisen inte vill kommentera.

Många av de 200 gästerna som bor på hotellet ovanför butiken deltar i SM-veckan i Borås, däribland flera simklubbar. I samband med branden kom rök in på hotellet och 15 rum är helt obrukbara. Kommunen har försökt hitta alternativa boenden, men hotellet har kunnat öppna igen.

- Gästerna får inspektera sina rum och avgöra om det är okej att bo där, säger Åsa Bergström, kommunikationsansvarig på Riksidrottsförbundet under SM-veckan.